Nutricia ontvangt het prestigieuze B-Corp™ duurzaamheidscertificaat

Nutricia België engageert zich verder voor de planeet en gezondheid met nieuw B CorpTM duurzaamheidscertificaat

Vrijdag 5 februari 2021- Nutricia kan het nieuwe jaar aftrappen met de prestigieuze B Corp TM certificering. Daarmee sluit Nutricia aan bij de andere Danone entiteiten in België –Alpro, Essential Dairy & Plant-based en Waters. Danone zet in België in op een duurzame toekomst, en wil een vertrouwde partner zijn doorheen het leven door middel van voeding en ondersteuning.

Planeet

B Corp TM is een onafhankelijk internationaal label dat wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid. Met de certificering, die een driejaarlijkse revaluatie vraagt, verbindt Nutricia zich ertoe voortdurend te streven naar verbetering op het vlak van haar sociale en milieu-impact. Gebaseerd op het ‘One Planet. One Health’ framework van het moederbedrijf Danone wil Nutricia immers een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu. Zo is het begonnen met de doelstelling om circulaire verpakkingen1 te realiseren tegen 2025, en om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Story image
Olivier Lechanoine, General Manager Nutricia België: “We zijn heel trots op deze certificering. We konden een zeer mooie score van 96.42 optekenen. Zo is het Belgische kantoor een ‘certified green building’ dat 100% hernieuwbare energie gebruikt. Sociaal gezien is de gendergelijkheid noemenswaardig: iets meer dan de helft van managers is vrouwelijk. Maar deze certificering is natuurlijk geen eindpunt. Gedreven door onze overtuiging van het belang van de juiste voeding in het kader van gezondheid en welzijn, en met oog voor de planeet, zal Nutricia ernaar streven om in België een echte "business for good" te zijn, in lijn met het sterke Health & Planet-ethos van de Danone-groep."

Nutricia voor het leven: voeding en ondersteuning op maat

Nutricia kan teruggrijpen naar maar liefst 80 jaar expertise in België, weet Olivier Lechanoine. Het bedrijf is Nederlands van oorsprong en startte in 1896 met de ontwikkeling van voeding voor baby’s om verontrustende babysterfte tegen te gaan. Vandaag is Nutricia bekend om haar gamma van voedingsproducten voor baby’s, aangepaste babyvoeding in het kader van allergieën, en voeding op maat voor peuters. Gaandeweg ontwikkelde het merk ook meer en meer gespecialiseerde voeding voor mensen met een specifieke voedingsbehoefte. Denk hierbij aan patiënten die herstellen van een zware ziekte zoals bijvoorbeeld kanker, maar ook ouderen die moeten aansterken wanneer ze erg verzwakt zijn om welke reden dan ook.

“Wij geloven in voeding op maat van bepaalde behoeftes in bepaalde stadia van het leven”, zegt Olivier Lechanoine. “We streven ernaar om niet alleen voeding op maat te bieden, maar ook de juiste ondersteuning voor ouders en patiënten, en de zorgprofessionals die hen elke dag bijstaan.”

Samenwerkingen met universiteiten en ziekenhuizen

Om gespecialiseerde voeding van de hoogste kwaliteit te kunnen ontwikkelen, rekent Nutricia op haar wetenschappers. De voeding is immers bedoeld voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Deze expertise komt onder meer samen in het onderzoekscentrum van Nutricia in Utrecht. Daarnaast kent Nutricia talrijke samenwerkingen met verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten.

“Samenwerken stelt ons in staat om op wetenschap gebaseerde voedingsproducten te ontwikkelen die zowel patiënten als consumenten ten goede komen”, klinkt het bij Medisch Directeur dr. Erwin Meijer. “Bij Nutricia werken we samen met een netwerk van partners op het gebied van gezondheid en voeding. Zo ondersteunde Nutricia recent nog Belgisch onderzoek naar het belang van gespecialiseerde voeding voor COVID 19-patiënten die de intensieve zorgen verlaten. Samenwerken geeft kracht en diepte aan onze innovatieprogramma's, waardoor het mogelijk wordt om ideeën te vertalen naar producten en services die voldoen aan de behoeften van patiënten en consumenten.”

Meer informatie


1 Circulaire verpakkingen zijn herbruikbaar, recyclebaar, of biologisch afbreekbaar

2 De gemiddelde impact score die de meeste bedrijven halen is rond de 80 punten. Tachtig punten is ook het minimum aantal punten om te kunnen certificeren als een B-Corp. Voor meer informatie: https://bimpactassessment.net/how-it-works/frequently-asked-questions/the-b-impact-score#what-is-considered-a-%22good%22-score


Mocht u aanvullende vragen hebben, dan staan wij u graag te woord. U kan contact met ons opnemen via: Pers_ELN@nutricia.com  

Over Nutricia

Sinds 1896 is Nutricia pionier op het gebied van speciale voeding die een bijdrage levert aan een gezonde start en een langer, vreugdevoller en gezonder leven. Nutricia biedt, gedreven vanuit wetenschap en innovatie, een breed toonaangevend assortiment voedingen en services met een positieve invloed op de gezondheid van mensen met specifieke voedingsbehoeften gedurende het hele leven. Daarmee draagt Nutricia bij aan een gezonde groei en ontwikkeling gedurende de eerste 1000 dagen en biedt voedingsondersteuning voor enkele van 's werelds grootste gezondheidsuitdagingen zoals vroeggeboorte, achterblijvende groei, voedselallergie, zeldzame stofwisselingsziekten en (chronische) ziekten en aandoeningen zoals kanker, slikklachten, kwetsbaarheid en COPD. Als onderdeel van Danone, omarmt en draagt Nutricia bij aan de 'One Planet, One Health' visie, die weergeeft dat de gezondheid van de mens en de gezondheid van de planeet onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn