Fruit voor elk moment: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Fruit voor elk moment: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Exact een jaar geleden introduceerde Nutricia Early Life Nutrition een volledig gerenoveerd potjesgamma, waarin de focus lag op één duidelijk herkenbare groente- of fruitsoort per potje om zo de smaakherkenning bij jonge kinderen te helpen bevorderen. Vandaag onthult de specialist in voeding voor baby’s en jonge kinderen haar fruitvoeding van Olvarit in een vernieuwd, handig knijpzakje. Door deze praktische verpakking zijn de fruitige tussendoortjes geschikt om vast te houden en mee te nemen. Ouders kunnen nu ook onderweg hun baby’s of jonge kinderen een verantwoord tussendoortje bieden boordevol fruit.

Net zoals de vernieuwing van de Olvarit potjes in 2016, past de vernieuwde Olvarit fruitvoeding in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen. Dit heeft namelijk een belangrijke invloed op gezonde eetgewoonten en een betere gezondheid op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen in België te weinig groente en fruit eten [1]. Olvarit helpt kinderen groente en fruit lekker en leuk te vinden.

De belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe Olvarit fruitvoeding: 

  • Nieuw in het gamma is dat de knijpzakjes nu ook al beschikbaar zijn voor kindjes vanaf 6 maanden. Het totale gamma bestaat uit 8 varianten: 2 vanaf 6 maanden, 2 vanaf 8 maanden en 4 vanaf 12 maanden.
  • In ieder knijpzakje is één fruitsoort op de voorgrond aanwezig. Dit helpt de kindjes om gemakkelijker de specifieke fruitsmaken te leren herkennen.

  • In de nieuwe Olvarit zit enkel puur fruit. Er worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd​.

  • De recepten zijn in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden (onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO). Zo bevatten de producten geen toegevoegde suikers of toegevoegd zout.

  • De nieuwe fruitvoeding heeft een transparante verpakking en is makkelijk mee te nemen en vast te houden. Ook handig voor onderweg dus, en zowel ouders als kindjes zien precies wat er inzit​.

De nieuwe Olvarit fruitvoeding is vanaf vandaag in de winkelschappen te vinden. 

 

[1] Health Through Food by Ipsos, 2012​

Over Olvarit

Olvarit, onderdeel van Nutricia Early Life Nutrition, is geïntroduceerd in 1946 en brengt groente- en fruitvoeding voor baby's en peuters op de markt. Door de jaren heen is het merk geëvolueerd in lijn met de wetenschap over de specifieke voedingsbehoeften van jonge kinderen. Aangezien het herkennen van groente op zeer jonge leeftijd kan bijdragen tot goede eetgewoonten en een goede gezondheid later, heeft Olvarit in 2016 zijn volledige assortiment potjesvoeding aangepast, met een focus op duidelijk herkenbare ingrediënten. De textuur en samenstelling van de maaltijden evolueren in lijn met de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind.

De Olvarit-productlijn telt meer dan 100 volwaardige maaltijden, vruchtensappen, drankjes, ontbijtproducten en desserts.
Voor onze website klik hier

Onze producten
Contacteer ons
Corporate Affairs Team Nutricia Early Life Nutrition
Corporate Affairs Team Nutricia Early Life Nutrition
Over Nutricia

Sinds 1896 is Nutricia pionier op het gebied van speciale voeding die een bijdrage levert aan een gezonde start en een langer, vreugdevoller en gezonder leven. Nutricia biedt, gedreven vanuit wetenschap en innovatie, een breed toonaangevend assortiment voedingen en services met een positieve invloed op de gezondheid van mensen met specifieke voedingsbehoeften gedurende het hele leven. Daarmee draagt Nutricia bij aan een gezonde groei en ontwikkeling gedurende de eerste 1000 dagen en biedt voedingsondersteuning voor enkele van 's werelds grootste gezondheidsuitdagingen zoals vroeggeboorte, achterblijvende groei, voedselallergie, zeldzame stofwisselingsziekten en (chronische) ziekten en aandoeningen zoals kanker, slikklachten, kwetsbaarheid en COPD. Als onderdeel van Danone, omarmt en draagt Nutricia bij aan de 'One Planet, One Health' visie, die weergeeft dat de gezondheid van de mens en de gezondheid van de planeet onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn