Fruit voor elk moment: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Fruit voor elk moment: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Exact een jaar geleden introduceerde Nutricia Early Life Nutrition een volledig gerenoveerd potjesgamma, waarin de focus lag op één duidelijk herkenbare groente- of fruitsoort per potje om zo de smaakherkenning bij jonge kinderen te helpen bevorderen. Vandaag onthult de specialist in voeding voor baby’s en jonge kinderen haar fruitvoeding van Olvarit in een vernieuwd, handig knijpzakje. Door deze praktische verpakking zijn de fruitige tussendoortjes geschikt om vast te houden en mee te nemen. Ouders kunnen nu ook onderweg hun baby’s of jonge kinderen een verantwoord tussendoortje bieden boordevol fruit.

Net zoals de vernieuwing van de Olvarit potjes in 2016, past de vernieuwde Olvarit fruitvoeding in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen. Dit heeft namelijk een belangrijke invloed op gezonde eetgewoonten en een betere gezondheid op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen in België te weinig groente en fruit eten [1]. Olvarit helpt kinderen groente en fruit lekker en leuk te vinden.

De belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe Olvarit fruitvoeding: 

  • Nieuw in het gamma is dat de knijpzakjes nu ook al beschikbaar zijn voor kindjes vanaf 6 maanden. Het totale gamma bestaat uit 8 varianten: 2 vanaf 6 maanden, 2 vanaf 8 maanden en 4 vanaf 12 maanden.
  • In ieder knijpzakje is één fruitsoort op de voorgrond aanwezig. Dit helpt de kindjes om gemakkelijker de specifieke fruitsmaken te leren herkennen.

  • In de nieuwe Olvarit zit enkel puur fruit. Er worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd​.

  • De recepten zijn in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden (onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO). Zo bevatten de producten geen toegevoegde suikers of toegevoegd zout.

  • De nieuwe fruitvoeding heeft een transparante verpakking en is makkelijk mee te nemen en vast te houden. Ook handig voor onderweg dus, en zowel ouders als kindjes zien precies wat er inzit​.

De nieuwe Olvarit fruitvoeding is vanaf vandaag in de winkelschappen te vinden. 

 

[1] Health Through Food by Ipsos, 2012​

Over Olvarit

Olvarit, onderdeel van Nutricia Early Life Nutrition, is geïntroduceerd in 1946 en brengt groente- en fruitvoeding voor baby's en peuters op de markt. Door de jaren heen is het merk geëvolueerd in lijn met de wetenschap over de specifieke voedingsbehoeften van jonge kinderen. Aangezien het herkennen van groente op zeer jonge leeftijd kan bijdragen tot goede eetgewoonten en een goede gezondheid later, heeft Olvarit in 2016 zijn volledige assortiment potjesvoeding aangepast, met een focus op duidelijk herkenbare ingrediënten. De textuur en samenstelling van de maaltijden evolueren in lijn met de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind.

De Olvarit-productlijn telt meer dan 100 volwaardige maaltijden, vruchtensappen, drankjes, ontbijtproducten en desserts.
Voor onze website klik hier

Onze producten
Contacteer ons
Corporate Affairs Team Nutricia Early Life Nutrition
Corporate Affairs Team Nutricia Early Life Nutrition
Over Nutricia Early Life Nutrition

Over Nutricia Early Life Nutrition

Nutricia Early Life Nutrition richt zich op gezonde voeding en voedingsgewoonten tijdens de eerste 1000 dagen van een mensenleven; een cruciale periode waarin de juiste voeding het verschil maakt voor de verdere ontwikkeling van het kind. Nutricia Early Life Nutrition biedt producten en diensten voor ouders en jonge kinderen afgestemd op de specifieke behoeften van elke leeftijdsfase. Onderzoek en ontwikkeling spelen hierin een fundamentele rol. Om het bewustzijn over het belang van de eerste 1000 dagen te vergroten, werkt Nutricia samen met ouders, zorgverleners, wetenschappers, instellingen en vertegenwoordigers van de overheid.

Nutricia Early Life Nutrition Benelux houdt kantoor in Zoetermeer (Nederland) en Strombeek-Bever (België). In de Benelux zijn drie grote merken op de markt; Nutrilon, Olvarit en Bambix. We hebben productieactiviteiten in Cuijk, Nederland, en op verschillende andere plaatsen in Europa. In Utrecht draagt Nutricia Research -het grootste Early Life Nutrition onderzoekscentrum van Danone ter wereld- bij aan innovatie en aan de wetenschappelijke onderbouwing van de producten.

Nutricia Early Life Nutrition Benelux heeft 220 werknemers van 10 verschillende nationaliteiten en is sinds 2013 Top Employer in België en Nederland.

Het bedrijf is onderdeel van Danone dat is genoteerd op NYSE Euronext Paris en de Six Swiss Exchange.

Voor meer informatie: www.nutriciababy.be